Gør-det-selv kattegrus til dig og din kat.

Gør-det-selv kattegrus

Er du miljøbevidst katteejer, som ikke bryder sig om ler? Ler er udvundet ved minedrift i åbne brud, hvilket er en proces, der har vist sig at være skadelig for miljøet.

Der findes industriproducerede ”organiske” mærker, som er acceptabelt at bruge i miljøet, men ligesom mange andre ”organiske” produkter, så kan de være lidt dyre. Så i disse tider, hvor gør-det-selv (DIY) er på mode, så bør du måske overveje at lave dit eget

Vi foreslår, at du køber omkring 50 pund hønseguf for at gøre dit kattegrus omkostningseffektivt. Enhver fødevarebutik burde havde det på lager og det koster omkring 20 dollar for de 50 pund. Her er en lille lektion om høns der kan holde omkostningerne nede. Hønsefoder er en blanding af knust korn. Når det købes kommercielt, består det normalt af en række frø, herunder majs, hirse, havre, solsikkefrø og hvede.

Hønseguf må ikke forveksles med hønsefoder. I bedste fald er det IKKE en primær ernæringskilde, så du bruger ikke foder til kattegrus. Det er der bare for at holde hønsene beskæftigede.

Tilbage til kattegruset, for du vil også have brug for natron. Hæld nok hønseguf i din kattebakke til at det dækker omkring 5 centimeter. Dæk derefter dit hønseguf med omkring en halv deciliter natron. Du kan også bruge træpiller (selvom nogle katte ikke bryder sig om dem) eller træspåner til at blande med.

Derudover kan luften renses ved at lade en skål vand med et par dråber af en eller to æteriske olier stå fremme. Brug kvalitets olier for at beskytte kæledyrets helbred. Vandet bør stå et sted, hvor kæledyret ikke kan drikke af det, så de ikke bliver syge, eftersom nogle æteriske olier ikke bør indtages af hverken kæledyr eller mennesker. Nogle effektive duftkontrollerende olier er: Bergamot, cedertræ, eukalyptus, lavendel, citron, lime, appelsin, fyr og tetræ.

Dit gør-det-selv kattegrus er skovlbar. Behandl det som du ville med alt andet kattegrus. Skovl for at gøre rent hver dag og hold det friskt ved at udskifte det, som du normalt ville.