Kattebakke hygiejne

Hygiejne i kattebakken

Hygiejne og kæledyr hører uløseligt sammen hvis både mennesker og dyr skal være sunde og raske. Katte er i sig selv renlige dyr men derfor er det alligevel nødvendigt med en høj standard af hygiejne – især når det gælder kattebakken.

Rundorm og spoleorm trives nemlig vældigt godt i kattetoilettet! Kattebakken bør tømmes dagligt og det brugte kattegrus skal smides ud. Hvis du benytter kattegrus der er god til at klumpe når der bliver fugtigt, så er det let at samle det brugte kattegrus op med en skovl, putte det i en pose og smide det ud. Resten af gruset kan så blive i kattetoilettet. Af hensyn til bakterier og de førnævnte orm skal hele kattebakken dog tømmes og rengøres med jævne mellemrum. Kattetoilettet rengøres bedst med mildt opvaskemiddel, helst noget uden duft. Katte bryder sig nemlig ikke om skrappe dufte så det der lugter ”rent” for dig har ikke samme tiltrækkende virkning for din kat. Efter kattebakken er rengjort, er det vigtigt at den får lov at tørre helt før du hælder kattegruset op igen.

Synes du det er omstændigt at tømme kattebakken og vaske den af, findes der også en lettere metode: Plastikposer! Posen skal passe i størrelsen og trækkes udenover bakken så den slutter godt til kanten. Derefter fyldes kattegruset i kattetoilettet og den er klar til brug. Når det kommer til det tidspunkt hvor kattegruset skal skiftes, trækkes posen let af kattebakken, med gruset indeni, og det hele kan smides ud. Ulempen ved denne metode er at der bruges mere kattegrus – og at posen er af plastik. Men let er det! Hvis du synes din kattebakke lugter, så er det som regel tegn på at den trænger til at blive gjort rent. Men i en håndevending kan lugteproblemet løses ved at monterer et kulfilter der absorberer den dårlige luft. Bare husk at selvom det fjerner lugten så fjerner det ikke bakterierne!