Kattegrus 101

Kattegrus

Der er grundlæggende tre slags kattegrus. Så lad vær med at blive overvældet af alle valgene og kig på dem med degrundlæggende tre koncepter først. Derudover, så husk at du kan købe din yndlings, men din kat kan måske ikke lide den. At have mere end en kat kan gøre det sværere.

 

Dagens kattegrus-shopper har både privilegiet og udfordringen at håndtere et forbavsende unødvendigt produktsortiment. Lad os bryde markedet ned i tre grundlæggende typer: ler, silicagel og bionedbrydelige produkter.

 

I stedet for at gøre det selv med et alternativt (naturligt) produkt, er katteejere stort set beskæftiget med ler-kattegrus. Til sammenligning er det omkostningseffektivt, rigeligt og generelt foretrukket af katte.

Når det så er sagt, har denne type også sine kritikere, da det ikke er bionedbrydeligt og er opdrevet igennem minedrift ved åbne brud. Ler er også støvet og farligt fyldt med krystallinsk silica partikler, hvilket har vist sig at være kræftfremkaldende.

Kattegrus af ler kan både klumpe og lade vær. Vi kender alle det originale kattegrus, som kløgtigt nok blev kaldt ”Kitty Litter”, som kom frem på markedet for over 70 år siden efter 2. verdenskrig. En variation af ler, som primært bliver brugt til at rydde op spild, bliver brugt.

 

Generelt set, foretrækker katte og deres mennesker klumpende grus. Dog er det her, at den overvældende variation kommer til syne. Som en generel erklæring, er det let at rengøre, selvom ikke alt klumpende grus fungerer lige godt. Resultaterne kan variere fra hårde klipper til bløde klumper, og du vil heller ikke skrabe og højst sandsynligt efterlade rester tilbage. Dette ville indebære en fuldstændig rengøring af kattebakken.

 

Fem attributter af det bedste kattegrus er; lugt og støv styres; det er overkommeligt; det sidder ikke fast i kattens poter og derved efterlader spor; og det er duftfrit.

 

Du vil være bedre stillet ved at bruge andre metoder til at kontrollere kattebakkens lugt, hvoraf den ene er hyppig rengøring.