Miljøvenlighed kræver en indsats når det kommer til kattekasser og kattebakker

Miljøvenlige kattekasser

Man skulle tro at de fleste kattekasser ville være lavet af 100% genanvendelig plastik, men dette er ikke tilfældet. Nogle virksomheder grønvasker deres ting så de fremstår miljøvenlige, men det er de ikke. Grønvaskning er en teknik hvor plastik ser genanvendeligt ud men det er det ikke og det er gennemgående i plastik industrien.

Selv om få producenter, forsøger at indarbejde materialer, der er “grønne” i deres kattebakker, er miljøvenlighed ikke nogen trend på nogen måde i branchen.

Nogen tænker at automatiske kattekasser er det mindst miljøvenlige der findes. De bliver måske i nogle tilfælde lavet af genanvendeligt plastik, men de bruger elektricitet og en masse materialer, nogle af dem er genanvendelig plastik men deres størrelse er  uoverkommelig. Det er i det mindste på denne måde mere miljøvenligt ikke at bruge automatisering. Det handler om bekvemmelighed.

Der er gjort forsøg på at lave engangs kattebakker af papir fibre. Men en kattebakke af papir fibre er, til trods for bionedbrydelighed, ikke genanvendelig. Igen, det handler mere om bekvemmelighed.

Bekvemmelighed har sin plads, men det betyder ikke at det er miljøvenligt.

Når det er sagt, kattebakke producenter gør fremskridt på området. Der er også nye opfindelser der kombinerer, både miljøvenligt kattegrus og miljøbevidste anordninger for at reducere CO2 udledninger.

Der er faktisk et nyt selvrensende kattetoilet, en anordning der bruger vaskbar permanent kattegrus-lignene ganulat. Det flydende affald løber igennem dem imens maskinen skovler det faste og gør det til en afførings-puré, for nem dræning. Granulaterne bliver så vasket og tørret. Den bruger naturligvis vand og kemikalier, men kun mindst en gang om dagen.

Kattegruset leveres i en plastik patron og der arbejdses på at gøre dem mindst delvist genanvendelige, inden længe.

Støvfri kattegrus bliver lavet af absorberende korn protein og andre fibre som er til at skylle ud i toilettet og som er bionedbrydelige.

Det er også bionedbrydeligt og sikkert for kloaker og septitanke. Swhe skeen er også bionedbrydelig og kan smiides ud.